Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je kompleksen proces, katerega je potrebno narediti pravilno in po korakih. Še teko “lepa” spletna stran, ki se na določene ključne besede na pojavi na prvi ali drugi strani v Googlu, vam ne bo prinesla pričakovanih rezultatov. Optimizacija spletnih strani se lahko izvaja na že obstoječih in objavljenih spletnih straneh ali pa v sklopu izgradnje nove spletne strani. Izbira pravih ključnih besed in seveda sama izvedba optimizacije sta ključni za doseganje dobrih rezultatov v iskalnikih.

optimizacija spletnih strani

Primer vrhunsko optimizirane spletne strani: ZOBNI RENTGEN DRAVLJE / RUDNIK >> www.zobni-rentgen.com  (zobni rentgen, slikanje zob, ortopan)         
Na vse pomenbne kljućne besede se spletna stran nahaja na 1. mestu v Googlu. Bolje ne more biti.

Procesa optimizacije spletne strani se je potrebno lotiti analitično in pregledati “ustreznost” ključnih besed glede na vašo konkurenco. Če je določena ključna beseda zelo “zasedena” je morda bolje spletno stran optimizirati na zelo podobno izpeljanko določene ključne besede in s tem pridobiti več spletnih obiskovalcev na vašo spletno stran. Nikakor pa se besedil, ki jih uporabljate na spletni strani ne sme kopirati na druge spletne strani, ker s tem povzročite “duplicate content”, kar je v Googlu lahko zelo škodljivo.

Optimizacija spletni strani je postopek, ki vam ne bo prinesel rezultatov čez noč. Je pa nujen dodatek uspešne spletne strani. Rezultate optimizacije je potrebno spremljati in po potrebi dopolnjevati vsebino spletne strani. Zelo koristna je tudi integracija socialnih omrežij na spletni strani.